PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Jun 18, 2019 -Selasa

 
  NOVAK DJOKOVIC MELUANGKAN MASA UNTUK BERTEMU LAWANNYA YANG PALING MENCABAR, TERIMA KASIH KEPADA SEIKO

Thursday 10/01/2019

AsiaNet 77018

MELBOURNE, AUSTRALIA, 10 Jan., 2019/Medianet International-AsiaNet/--
 
Novak Djokovic, bintang ATP yang berkedudukan paling tinggi dalam senarai pemain dan duta jenama bagi jam tangan SEIKO, telah meluangkan masa daripada jadual latihan beliau untuk bertemu lawannya yang paling mencabar -- dirinya sendiri. Bintang tenis nombor satu dunia itu telah bertemu dengan avatar dirinya sendiri, yang dicipta khas, yang digabungkan dalam sebuah permainan komputer realiti maya yang pertama di dunia.

Dicipta khas oleh SEIKO Australia, permainan yang seakan realistik itu telah dibangunkan untuk membuat bermain di gelanggang itu seperti autentik dengan merasakan memegang raket itu seolah-olah realistik.  

Untuk imej yang beresolusi tinggi, sila layari Siaran Berita Multimedia:
http://news.medianet.com.au/believe-advertising/novak-djokovic-takes-time-meet-greatest
 
Membawa kepada acara itu, peminat tenis telah bertarung di Federation Square di Melbourne, dengan bermain permainan VR yang direka khas dengan empat pemenang teratas berpeluang untuk bertemu Novak dan menerima sebuah jam tangan SEIKO Novak Djokovic edisi terhad dengan pemenang turut menerima sekeping cek bernilai $1,000, ihsan daripada SEIKO Australia.

Sebagai penghormatan kepada Yayasan Novak Djokovic, Novak telah menyampaikan kepada kanak-kanak, di atas pentas, setiap seorang dengan seutas jam tangan khas yang direka untuk Yayasan itu.

Novak juga bercakap dengan penonton Melbourne dalam satu sesi soal jawab.

"Saya bermain tenis semata-mata kerana emosi yang merangkumi kecintaan, keseronokan dan keghairahan terhadap sukan itu dan selagi ada api membara di dalam diri saya, saya akan terus bermain."

"Perlawanan menentang Nadal yang berlangsung selama 6 jam pada Terbuka Australia 2012 – itu merupakan perlawanan yang paling mengujakan yang pernah saya alami."

"Saya cuba untuk menjadi sedar mengenai pernafasan saya kerana ketika berada di gelanggang tenis itu anda berada bersendirian. Anda mempunyai tempat duduk untuk anda tuju, untuk mencari sokongan tetapi segala yang anda lakukan di atas gelanggang itu adalah sama sekali terpulang kepada anda – celaan itu dan pujian itu. Ia adalah penting kerana semua gangguan ini benar-benar memusatkan diri anda dengan menyedari mengenai pernafasan anda dan perasaan berada di sana pada masa itu. Ia lebih senang bercakap daripada membuatnya."

"Tekanan yang tinggi seringkali menjadi satu halangan yang besar bagi sesiapa pun sebab itulah saya merasa sokongan terbesar bagi saya dan bagi setiap atlet dan setiap manusia adalah diri anda sendiri. Jika anda dapat menguasai diri anda dan mengawal pemikiran dan emosi anda, kemudian anda akan berupaya untuk menyinar," kata Djokovic.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai SEIKO, sila layari www.seikowatches.com
 
Pertanyaan Perhubungan Awam – Adrian Falk, afalk@believeadvertising.com,
believe advertising, telefon +61-2-9388-0033 atau telefon bimbit +61-414-639-009
 
SUMBER: SEIKO 

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2019 MREM . All rights reserved.