PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Mei 28, 2020 -Khamis

 
  KAWASAN PENUMPUAN INDUSTRI MARIN YANG PERTAMA DIBINA DI HAIKOU

Tuesday 03/09/2019AsiaNet 80288

HAIKOU, China, 3 September, 2019 /Xinhua-AsiaNet/--
 
Pada 29 Ogos, kawasan penumpuan industri marin yang pertama di Haikou, Kilang Inovasi Shichuanglian (selepas ini dirujuk sebagai Kilang itu), telah menetap di Pusat Inovasi Sains dan Teknologi Antarabangsa di Zon Teknologi Tinggi Kebangsaan Haikou, dan Biro Sumber Asli dan Perancangan Haikou telah secara rasmi menganugerahkan lesen itu.

Kilang itu telah menarik pelaburan berjumlah RMB 300 juta dan mempunyai sebuah kawasan yang boleh digunakan seluas 50,000 meter persegi. Pada masa ini, ia mempunyai empat bahagian perindustrian utama: kawasan penumpuan perindustrian ekonomi marin, pangkalan kebudayaan dan kreatif, pangkalan inovasi luar pesisir dan kawasan pejabat komprehensif zon berteknologi tinggi.

Pada majlis penyerahan itu, tujuh perusahaan industri marin telah menandatangani kontrak untuk menetap di kawasan penumpuan industri marin itu.

Sebagai kawasan penumpuan industri marin yang pertama di Haikou, Kilang itu komited untuk menggalakkan pembangunan inovasi bagi ekonomi marin dan memupuk momentum baharu bagi perkembangan. Pada masa ini, ia telah menandatangani kontrak dengan 19 perusahaan untuk mengoptimumkan persekitaran perniagaan dan mewujudkan ruang pejabat yang ideal bagi perusahaan industri marin dengan menyediakan perkhidmatan sokongan yang serba lengkap.

Kilang itu juga mempunyai beberapa siri kemudahan perkhidmatan sokongan seperti pusat perkhidmatan bakat antarabangsa, pusat pameran kerjasama industri, pusat persidangan yang dikongsi, dan Pangsapuri Bakat Antarabangsa Haifang Zhiguan, yang memberi kuasa sepenuhnya kepada perusahaan taman dari segi modal, bakat, dan sumber industri.
 
Sumber: Biro Sumber Asli dan Perancangan Haikou  

--BERNAMA

 

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.