PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Februari 25, 2020 -Selasa

 
  ​EKSPOSISI PERKHEMAHAN HAINAN 2019 MENARIK 50,000 PELAWAT

Thursday 02/01/2020Table
Pelancongan Pantai

AsiaNet 82366
 
HAIKOU, China, 2 Jan., 2020 /Xinhua-AsiaNet/ --
 
Pada 27 hingga 29 Disember, Eksposisi Perkhemahan Hainan 2019 telah diadakan di Haikou. Ekspo itu telah berjaya diadakan selama lima sesi, dengan menarik banyak perusahaan RV, perusahaan peralatan perkhemahan luar pandu sendiri, kemudahan sokongan perkhemahan dan perusahaan peralatan luar, menyediakan peluang-peluang penggunaan langsung dan mudah untuk banyak pekhemah RV dan pelawat, serta menyediakan sebuah platform profesional untuk perusahaan domestik yang berkaitan untuk memahami di antara satu sama lain dan mencapai kerjasama.

Dengan jumlah keluasan kira-kira 30,000 meter persegi, kawasan pameran itu dibahagikan kepada tujuh bahagian yang bertemakan RV, kabin log, peralatan luar, penerbangan altitud rendah dan barangan perkhemahan, yang memaparkan secara intensif peralatan perkhemahan RV yang termaju, produk luar, kaedah sukan luar yang bergaya, kompleks pastoral pelancongan desa, format pelancongan masa lapang yang baharu, dan sebagainya. Menurut Red Sail MICE, penganjur bagi Eksposisi Perkhemahan itu, Aktiviti “Jelajah pandu sendiri di Hainan" telah dirancang khas untuk Ekspo itu, untuk menjemput pelancong dari seluruh negara yang datang ke Hainan untuk melancong pandu sendiri.

Pada masa yang sama, Forum Pelancongan Perkhemahan China ke-12 dan kursus-kursus latihan yang standard untuk Penilaian Destinasi Perjalanan Pandu Sendiri dan Penarafan Berkualiti bagi Kem Kenderaan Auto dan Rekreasi. Forum itu telah berjaya diadakan selama 11 sesi, bertujuan untuk terus membangunkan pasaran pelancongan pandu sendiri dan perkhemahan RV Hainan, meningkatkan tahap perkhidmatan yang berkaitan di Hainan, dan mempromosikan budaya rekreasi dan sumber pelancongan Hainan.

Menurut laporan, dalam 10 sistem produk pelancongan Hainan yang terperinci, pelancongan perkhemahan RV merupakan objek pembangunan utama bagi industri pelancongan. Hainan sangat menyokong pembangunan perkhemahan RV, telah melancarkan beberapa siri langkah untuk mempromosikan pembinaan pelancongan secara keseluruhan, termasuk pengeluaran  laluan pelancong pandu sendiri yang berkualiti tinggi dan pembinaan kem-kem yang berkualiti tinggi. Dalam tempoh dua tahun yang lalu, perkhemahan RV di Hainan telah berkembang dengan pesat dan pasaran pelancongan perkhemahan RV berada di dalam keadaan yang meningkat naik.

Pada masa akan datang, Eksposisi Perkhemahan Hainan akan terus bergantung kepada dasar dan kelebihan lokasi Hainan, mengumpul sumber-sumber perindustrian dan mengambil urus niaga paparan peralatan pelancongan antarabangsa dan domestik sebagai pembawa untuk sama-sama mempromosikan pembangunan integratif bagi industri perkhemahan RV dan industri lain. Ia akan juga memperkuat pembinaan destinasi pelancongan pandu sendiri, dan menumpukan lebih banyak usaha kepada pembinaan Zon Perdagangan Bebas Hainan (Pelabuhan) dan pusat penggunaan pelancongan antarabangsa.
 
Sumber: Red Sail MICE
 
Pautan Lampiran Imej:
http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=354913
 
--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.