PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Mac 01, 2021 -Isnin

 
  MFA AGIH BANTUAN BARANGAN KEPERLUAN PASCA BANJIR DI PAHANG

Monday 22/02/2021KUALA LUMPUR, 22 Feb (Bernama) -- Prihatin terhadap nasib mangsa banjir di Pantai Timur, Persatuan Francais Malaysia (MFA) bersama-sama para ahli dan rakan strategiknya mengambil inisiatif untuk menghulurkan bantuan berupa barangan keperluan kepada 100 keluarga yang terjejas berikutan fenomena banjir yang berlaku pada awal tahun ini.

Memandangkan Perintah Kawalan Pergerakan masih dilaksanakan, MFA telah bekerjasama dengan Pasukan Sukarelawan dari Pahang untuk mengagihkan bantuan tersebut kepada penduduk yang memerlukan.

Pengerusi MFA, Datuk Dr. Hj Radzali Hassan berkata, program bantuan itu antara program aktiviti kemasyarakatan (Franchise CSR Program) yang dilaksanakan setiap tahun oleh MFA bagi meringankan beban yang dialami oleh mangsa banjir, yang turut terjejas akibat penularan Covid-19 selain turut menyokong usaha kerajaan yang telah menyalurkan pelbagai bantuan kepada rakyat yang terkesan.

“Bersimpati dengan nasib penduduk yang masih terjejas akibat banjir tersebut, MFA telah menggerakkan inisiatif program bantuan ini di kalangan ahli MFA dan rakan strategik, dan alhamdullilah kami menerima maklumbalas dan sokongan yang positif untuk bersama-sama memberi bantuan pasca banjir ini kepada penduduk yang memerlukan” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Jumlah keseluruhan sumbangan bagi program pasca banjir ini adalah bernilai lebih RM70,000 yang terdiri daripada sumbangan tunai, peralatan elektrik, pakaian, perabot, barangan cucian dan beberapa barangan keperluan lain. Semua sumbangan ini adalah hasil keprihatinan daripada Senheng, LaundryBar, Siti Khadijah, Big Bath, Oldtown White Coffee, Qian Hai International Foundation, Rona, MyPhoto2u, Ar-Rahn, Marrybrown, Smart Reader Kids, Tealive, Meranti Tiga Solution, FR Printing & Apparel, Catzonia, Cosmo Pharmacy, penyetpenyet.com dan CIC - Where Leaders Are Born.

"MFA sentiasa cakna dan prihatin ke atas kesukaran yang menimpa rakyat Malaysia akibat bencana yang berlaku dan akan sentiasa mencari peluang untuk menghulurkan bantuan yang sewajarnya pada masa akan datang" katanya. 


SUMBER : Persatuan Francais Malaysia (MFA)

UNTUK MAKLUMAT LANJUT, SILA HUBUNGI:
Nama : Nurul Ain
Bahagian Komunikasi Korporat
Persatuan Francais Malaysia (MFA)
Tel : 603-6241 4141  
Faks : 603-6241 1551  
E-mel : ain.mohamad@mfa.org.my
Laman web : www.mfa.org.my

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2021 MREM . All rights reserved.