ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Februari 28, 2024 -Rabu

 
  HOTEL KEIO PLAZA TOKYO ANJUR PAMERAN PORSELIN ARITA DAN IMARI KE-37 MEMPERKENALKAN SENI TRADISIONAL JEPUN

Monday 19/06/2017TOKYO, 19 Jun (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Hotel Keio Plaza Tokyo, satu daripada hotel antarabangsa yang paling berprestij di Jepun yang terletak di Shinjuku, Tokyo, akan menjadi tuan rumah "Pameran Porselin Arita dan Imari ke-37" dari 1 Julai hingga 2 Ogos 2017, memperkenalkan kepada tetamu porselin Arita/Imari, seramik pertama dibuat di Jepun. Tema pameran tahun ini adalah "porselin antik dalam kehidupan kontemporari" dan pelbagai produk porselin "Ko Imari (Arita Antik)" akan dipaparkan untuk dijual kepada pengunjung bersama-sama dengan barang-barang lain. Sebagai sebahagian daripada pameran ini, makanan khas menggunakan pinggan mangkuk porselin Arita akan dihidangkan di restoran dan bilik istirehat di dalam hotel kami.

Dengan kerjasama Galeri Maesaka Seitendo dan Tasaburo, dua peniaga seni antik yang terkenal di Tokyo, barang-barang seni yang mewakili gaya porselin Ko Imari akan dipaparkan dan tersedia untuk dijual. Juga, pengeluar ruang dan Pengerusi Persatuan Perancang Parti Jepun Yoko Maruyama akan membuat tetapan meja makan khas menggunakan hidangan porselin gaya Ko Imari untuk dinikmati oleh para peserta pameran.

Makanan khas menggunakan barang-barang porselin Arita akan dihidangkan di sembilan restoran dan ruang istirehat hotel kami. Selain itu, kami akan menyediakan sarapan khas Jepun yang dihidangkan atas porselin Arita terhad kepada 20 tetamu menggunakan Lantai Kelab "Grand Premium" kami. Kami berusaha untuk menyediakan pelawat luar negara ke hotel kami dengan rasa "layanan Jepun" melalui sarapan gaya Jepun yang disediakan dengan teliti yang dicipta oleh Chef Eksekutif kami Hiroshi Ichikawa dengan kerjasama pakar makanan Mackey Makimoto.

Pameran Porselin Arita dan Imari tahun ini merupakan tahun ke-37 ia dianjurkan, dan direka bentuk untuk menunjukkan bagaimana bentuk seni tradisional ini digunakan dalam gaya hidup Jepun. Tambahan pula, acara ini adalah sebahagian daripada program acara-acara  pengalaman budaya Jepun Hotel Keio Plaza, yang direka untuk memenuhi minat yang semakin meningkat dalam budaya Jepun dikalangan tetamu kami dari luar negara, yang merupakan lebih 75% daripada jumlah tetamu kami.

Mengenai Keio Plaza Hotel

Hotel Keio Plaza Tokyo, yang terletak di Shinjuku, Tokyo, merupakan satu daripada hotel antarabangsa yang terkemuka di Jepun. Hotel kami menjadi tuan rumah kepada tetamu yang pelbagai yang mahu menikmati layanan dan perkhidmatan unik kami serta mengalami budaya Jepun, yang termasuk bilik-bilik bertemakan Hello Kitty, pengalaman memakai kimono perkahwinan, upacara minum teh dan banyak lagi.

Versi Penuh Siaran Akhbar

Galeri Foto/Multimedia Tersedia: http://www.businesswire.com/news/home/20170616005140/en/ 

Hubungi
Hotel Keio Plaza Tokyo
Sunaho Nakatani, +81-3-5322-8010
Pengurus Perhubungan Awam
s-nakatani@keioplaza.co.jp

Sumber: Hotel Keio Plaza Tokyo

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA 


 

 
 
 

Copyright @ 2024 MREM . All rights reserved.