ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Februari 28, 2024 -Rabu

 
  HOTEL KEIO PLAZA TOKYO ANJUR ACARA SENI PERSEMBAHAN TRADISIONAL JEPUN "NOH"

Monday 30/04/2018“Sebuah Cerita Cinta dan Cemburu” dengan kerjasama Panggung Kebangsaan Noh

TOKYO, 30 April (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Hotel Keio Plaza Tokyo, salah satu daripada hotel antarabangsa paling berprestij yang terletak di Shinjuku, Tokyo, akan menganjurkan pameran khas seni persembahan tradisional Jepun yang dipanggil "Noh" dari 1 Jun (Jumaat) hingga 27 (Rabu), 2018. Pameran ini yang diadakan dengan kerjasama Panggung Kebangsaan Noh dan direka untuk membantu memperingati ulang tahun ke-35 penubuhannya pada bulan September. Sebagai sebahagian daripada pameran ini, pelbagai barangan seni yang berkaitan dengan "Noh", termasuk topeng kayu tradisional yang diukir, pakaian tenunan yang rumit dan alat seni yang lain, akan dipaparkan di lobi Hotel kami. Selain itu, pertunjukan "Noh" percuma akan diadakan selama kira-kira 20 minit pada 7 Jun (Khamis) dan 21 (Khamis), 2018 di lobi Hotel kami. Teruhisa Ohshima dari Sekolah Kitaryu "Noh" akan melaksanakan persembahan percuma ini dan memberi ulasan mengenai "Noh". Di samping itu, persembahan "Noh" secara langsung bertajuk "Aoi No Ue" berdasarkan adegan dari novel klasik Jepun yang dipanggil "Kisah Genji" (Ditulis pada abad ke-11) akan dipersembahkan oleh Yoshimasa Kanze (Seorang pelakon "Noh” daripada Kumpulan Pementasan Yarai Noh) pada 14 Jun (Khamis), 2018. Persembahan "Noh" ini mengungkapkan kesedihan seorang perempuan simpanan kerana  kecemburuannya terhadap Aoi No Ue, isteri Hikaru Genji. Bersempena dengan persembahan ini, makan tengahari yang disediakan khas akan dihidangkan kepada tetamu di tiga restoran kami.

Siaran akhbar ini mengandungi multimedia. Lihat siaran penuh di:
https://www.businesswire.com/news/home/20180427005025/en/
 
Noh" telah dipersembahkan selama lebih daripada 600 tahun sejak "Tempoh Muromachi" Jepun, dan merupakan salah satu seni persembahan tertua di dunia. Gaya lakonan dan prestasi "Noh" telah merangkumi sempadan dan budaya negara untuk mempengaruhi seni persembahan pelbagai genre di seluruh dunia, dan telah didaftarkan sebagai warisan budaya tidak ketara oleh UNESCO pada tahun 2008 sebagai pengiktirafan terhadap kepentingan kebudayaannya yang kuat di seluruh dunia. Hotel Keio Plaza Tokyo dengan sukacitanya memberikan para tetamu dari lebih 100 negara yang berbeza, yang kini merupakan 75% dari semua tetamu, dengan peluang untuk menikmati seni persembahan "Noh" sebagai sebahagian daripada pelbagai "Program Pengalaman Budaya" kami.
 
Arkib Siaran Akhbar

Lihat versi sumber di businesswire.com: 
https://www.businesswire.com/news/home/20180427005025/en/

Hubungi
Hotel Keio Plaza Tokyo
Keiko Kawashima, +81-3-5322-8010
Pengurus Perhubungan Awam
keiko-kawashima@keioplaza.co.jp

Sumber : Hotel Keio Plaza Tokyo
 
Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 
 

 
 
 

Copyright @ 2024 MREM . All rights reserved.