ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Februari 28, 2024 -Rabu

 
  KEIO PLAZA HOTEL TOKYO MENGANJURKAN PAMERAN BUDAYA PEDANG, PERISAI JEPUN - "SEMANGAT DAN KEINDAHAN PEDANG DAN PERISAI JEPUN OLEH PEKERJA MAHIR LEGENDA"

Wednesday 27/03/2019TOKYO, 27 Mac (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Keio Plaza Hotel Tokyo  (KPH), satu daripada hotel antarabangsa paling berprestij di Jepun yang terletak di Shinjuku, Tokyo, akan menganjurkan satu pameran khas bertajuk “Semangat dan Keindahan Pedang dan Perisai Jepun oleh Pekerja Mahir Legenda” yang memaparkan pedang-pedang dan perisai Jepun yang indah dari 25 April ( Khamis) hingga 27 Jun (Khamis), 2019 di lobi tingkat 3 di Hotel kami. Pameran ini adalah sebahagian daripada siri program kebudayaan kami yang direka untuk memperkenalkan pelbagai aspek budaya Jepun kepada tetamu kami yang mengunjungi Hotel dari lebih 100 buah negara di seluruh dunia. Pelbagai pedang dan perisai lama yang berharga yang dibuat semasa Zaman Heian (794-1185) dan tempoh sejarah Jepun yang lain akan dipamerkan, bersama-sama dengan “tsuba” (pemegang pedang yang memisahkan pemegang daripada mata pedang) dan kelengkapan hiasan pedang yang lain. Pada 14 Mei, dua pakar bagi lukisan pedang dari Sekolah Ryushin Shouchi akan memberikan persembahan secara langsung di lobi Utama dari pukul 5 petang.

Siaran media ini mempunyai ciri-ciri multimedia. Lihat siaran lengkap di sini: https://www.businesswire.com/news/home/20190326005414/en/
 
Tujuh bilah pedang dari pelbagai zaman dalam sejarah Jepun yang bermula pada Zaman Heian (794-1185) sehingga detik terkini pada Zaman Heisei (1989-2019) akan dipaparkan untuk menunjukkan teknik yang berbeza yang digunakan dan penambahbaikan yang dibuat dari semasa ke semasa. Pelawat ke pameran itu akan memperolehi kewajaran mengenai keindahan estetik yang digambarkan dalam corak yang ditinggalkan pada pedang dari pembajaan sebagai sebahagian daripada proses penempaan, perhiasan terperinci yang berukuran satu sentimeter, pemegang pedang “tsuba”, dan aspek lain bagi pedang yang dipamerkan. Pedang-pedang telah menjadi satu barangan simbol yang paling penting yang mencerminkan semangat kelas pahlawan dalam sejarah Jepun, dan kaitan mereka dengan barang-barang kebudayaan dan kesenian yang sangat dihormati yang tetap kukuh di zaman moden Jepun.

Arkib bagi Siaran Media

Maklumat mengenai Keio Plaza Hotel

Keio Plaza Hotel Tokyo (KPH), yang terletak di Shinjuku di tengah-tengah ibu kota Tokyo, adalah satu daripada hotel antarabangsa yang terkemuka di Jepun. Hotel kami menawarkan lebih daripada 20 buah restoran dan bar, dan kami menjadi hos kepada pelbagai tetamu tempatan dan antarabangsa yang mengunjungi kami kerana kemudahan kami yang mengalu-alukan, layanan mesra dan perkhidmatan unik yang membolehkan mereka mengalami budaya Jepun, termasuk pengalaman perkahwinan dengan memakai kimonoupacara minum teh kami dan banyak lagi. Untuk maklumat lanjut mengenai kemudahan dan perkhidmatan kami, sila layari laman web, YouTube, Facebook atau Instagram kami.

Lihat versi sumber di  businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190326005414/en/

Hubungi

Keio Plaza Hotel Tokyo
Keiko Kawashima, +81-3-5322-8010
Pengurus Perhubungan Awam
keiko-kawashima@keioplaza.co.jp

Sumber : Keio Plaza Hotel Tokyo

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA

 

 
 
 

Copyright @ 2024 MREM . All rights reserved.