PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Julai 12, 2020 -Ahad

 
  IC PRA-PEMACU KAWALAN MOTOR TANPA BERUS TIGA FASA BAHARU TOSHIBA MENCIRIKAN KAWALAN TANPA SENSOR DAN KAWALAN KELAJUAN GELUNG TERTUTUP

Tuesday 03/12/2019


Toshiba: sebuah IC pra-pemacu kawalan motor tanpa berus tiga fasa "TC78B009FTG" bagi kipas berkelajuan tinggi yang digunakan di dalam pelayan dan pembersih vakum tanpa wayar. (Foto: Business Wire)TOKYO, 3 Dis (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation (“Toshiba”) hari ini mengumumkan “TC78B009FTG,”" sebuah IC pra-pemacu kawalan motor tanpa berus tiga fasa yang tidak memerlukan sensor Hall, untuk aplikasi yang termasuk kipas berkelajuan tinggi yang digunakan di dalam pelayan, penghembus, pembersih vakum tanpa wayar, dan pembersih vakum robot. Penghantaran besar-besaran bermula hari ini.

Siaran media ini mempunyai ciri-ciri multimedia. Lihat siaran lengkap di sini: https://www.businesswire.com/news/home/20191202005339/en/

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, kemajuan di dalam kapasiti dan prestasi pelayan memerlukan kipas halaju yang lebih besar dan lebih tinggi untuk menyejukkan haba yang berlebihan yang dijanakan oleh peralatan itu. Begitu juga, penghembus, pembersih vakum dan pam juga beroperasi dengan pendesak berkelajuan tinggi yang memerlukan sebuah keupayaan kuasa. Akibatnya, IC pemacu kipas perlu dapat untuk memacukan sebuah FET luaran bagi menyampaikan lebih kuasa.

TC78B009FTG yang baharu itu dengan kawalan tanpa sensor memacukan sebuah FET luaran. Ia mengawal get yang memacukan arus bagi sebuah FET, dan boleh digunakan dengan pelbagai FET. Di samping itu, sebuah kawalan kelajuan gelung tertutup mengawal dan mengekalkan kelajuan putaran motor di bawah turun naik kuasa dinamik dan variasi beban. Tetapan tepat bagi sebuah profil kelajuan dilakukan oleh memori tak meruap terbina dalam (NVM) dan TC78B009FTG oleh itu menghilangkan keperluan bagi sebuah MCU luaran untuk kawalan kelajuan gelung tertutup.

Ciri-ciri utama

  • Pemacu tanpa sensor
  • Putaran motor dikawal tanpa sensor Hall dengan mengesan kedudukan putaran daripada voltan teraruh. Putaran berkelajuan tinggi direalisasikan oleh sebuah pemacu gelombang segiempat tepat 150°. Menghapuskan sensor Hall membolehkan pengurangan bagi ruang lekap dan kos bagi IC, juga menyumbang kepada pengecilan motor dan pengurangan kos.
  • Kelajuan putaran stabil di bawah gangguan
  • Sebuah kawalan kelajuan gelung tertutup mengawal turun naik kelajuan bagi putaran motor yang disebabkan oleh perubahan di dalam voltan dan beban bekalan kuasa. Sebuah MCU luaran tidak diperlukan kerana IC mempunyai sebuah NVM dalaman untuk tetapan profil kelajuan.
  • Fleksibel di dalam pelbagai aplikasi kuasa dengan FET luaran yang sesuai.
  • Pelbagai FET boleh digunakan, memandangkan arus get FET dikawal oleh NVM dalaman.

Penggunaan

Kipas penyejuk bagi pelayan, penghembus, pam, pembersih vakum tanpa wayar, pembersih vakum robot, dan lain-lain.

Spesifikasi Utama
Nama produkTC78B009FTG
Bekalan voltan
(julat kendalian)
5.5 hingga 27V
Kaedah pemacuanPemacu gelombang segiempat tepat
(penukartertiban 120°, 135°, 142.5°, dan 150°)
Ciri-ciriHall tanpa sensor
Gelung tertutup atau kawalan kelajuan gelung terbuka boleh pilih
Fungsi siap sedia
Konfigurasi arus get FET bagi kawalan kadar slu
Putaran ke hadapan atau putaran balikan boleh pilih
Menyokong kawalan kelajuan dengan isyarat tugas PWM, isyarat voltan analog dan I2C
Menyokong pelbagai tetapan dengan antara muka I2C
PakejWQFN36 (5mm×5mm×0.8mm)
Semakan Stok & PembelianBeli Dalam Talian
 
Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai produk baharu itu, sila layari:
https://toshiba.semicon-storage.com/info/lookup.jsp?pid=TC78B009FTG&lang=en
 
Untuk menyemak ketersediaan bagi produk baharu itu di pengedar dalam talian, sila layari:
https://toshiba.semicon-storage.com/ap-en/buy/stockcheck.TC78B009FTG.html
 
*Nama syarikat, nama produk, dan nama perkhidmatan adalah merupakan tanda perniagaan bagi syarikat mereka masing-masing.

Pertanyaan Pelanggan:
Jabatan Pemasaran Sistem Peranti II
Tel: +81-3-3457-3332
https://toshiba.semicon-storage.com/ap-en/contact.html

Maklumat di dalam dokumen ini, termasuk harga dan spesifikasi produk, kandungan perkhidmatan dan maklumat perhubungan, adalah tepat pada tarikh pengumuman itu tetapi adalah tertakluk kepada perubahan tanpa notis terlebih dahulu.

Maklumat mengenai Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation

Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation menggabungkan kecergasan sebuah syarikat baharu dengan kebijaksanaan pengalaman. Sejak menjadi sebuah syarikat persendirian pada Julai 2017, kami telah mengambil tempat kami di kalangan syarikat peranti am yang terkemuka, dan menawarkan penyelesaian yang cemerlang kepada pelanggan dan rakan perniagaan kami di dalam semikonduktor diskret, sistem LSI dan HDD.

Seramai 22,000 orang pekerja kami di seluruh dunia berkongsi satu kesungguhan untuk memaksimumkan nilai produk kami, dan memberi penekanan kepada kerjasama erat dengan pelanggan untuk menggalakkan penciptaan bersama bagi nilai dan pasaran baharu. Kami berharap dapat membina di atas jualan tahunan yang kini melebihi 800 bilion yen (AS$7 bilion) dan untuk menyumbang kepada sebuah masa hadapan yang lebih baik untuk orang ramai di mana jua.
Perolehi maklumat lanjut mengenai kami di https://toshiba.semicon-storage.com/ap-en/top.html
 
Lihat versi sumber di  businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191202005339/en/  

Hubungi

Pertanyaan Media:
Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation
Jabatan Pemasaran Digital
Chiaki Nagasawa
Tel: +81-3-3457-4963
semicon-NR-mailbox@ml.toshiba.co.jp

Sumber : Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation 

Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

--BERNAMA 

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.