PIPOC 2007  
       
  LANGKAWI INTERNATIONAL DIALOGUE  
       
  IKIM :THE ROLE OF ISLAMIC  
       
  KL OIC HEALTH  
       
  PERAK ROYAL EVENT  
       
  DEVELOPING 8 (D8) MINISTERS MEETING ON FOOD SECURITY  

 
 
 

Februari 25, 2020 -Selasa

 
  BIOTALYS MENGUMUMKAN KERJASAMA DENGAN CHRYSAL UNTUK MENILAI POTENSI BIOFUNGISID DALAM BUNGA

Friday 24/01/2020GHENT, Belgium, 24 Jan (Bernama-GLOBE NEWSWIRE) -- Biotalys NV, sebuah syarikat perlindungan Makanan dan Tanaman transformatif pesat maju yang sedang membangunkan generasi baharu biokawalan berasaskan protein, hari ini mengumumkan kerjasama dengan Chrysal untuk melindungi bunga daripada penyakit kulat dan memelihara keindahan bunga menggunakan biofungisid generasi baharu. Kajian ini akan dijalankan di Chrysal di Belanda dan akan menumpukan pada perlindungan kulat pascapenuaian untuk bunga yang dicantas.

Chrysal ialah pendorong utama dalam industri bunga dan peneraju pasaran dunia dalam makanan bunga untuk melindungi keindahan bunga demi memastikan bunga nampak segar untuk tempoh lebih lama. Menerusi pengalaman dan inovasi melebihi 90 tahun, komitmen terhadap kualiti dan pencarian penyelesaian mampan yang berterusan, mereka mempunyai tumpuan yang teguh pada mengurangkan sisa pada setiap peringkat dalam rantaian hortikultur, melalui produk, nasihat dan protokol mereka.

Patrice Sellès, CEO Biotalys, memberikan komen: “Kami sangat berbesar hati untuk bekerjasama dengan Chrysal, peneraju dunia dalam makanan bunga, dalam usaha kami untuk terus membangunkan perancangan biokawalan berasaskan protein kami yang selamat dan berkesan untuk memenuhi keperluan untuk amalan pertanian yang lebih mampan. Matlamat kerjasama ini adalah untuk menilai potensi biofungisid kami untuk melindungi bunga yang dicantas daripada penyakit kulat selepas penuaian. Jika berjaya, ini akan memberikan bukti potensi unik dan keterterapan luas dalam platform biokawalan kami, termasuklah penggunaannya dalam bunga.”

Peter Vriends, CEO Chrysal menambah: “Kami sangat teruja tentang kerjasama dengan Biotalys ini kerana ini bersesuaian dengan matlamat strategik kami untuk menawarkan penyelesaian mampan secara global. Teknologi baharu, seperti yang dibangunkan oleh Biotalys, sangat bersesuaian dengan keperluan pelanggan kita dan juga keinginan yang meningkat untuk menikmati bunga yang ditanam dengan rasa hormat kepada planet kita. Kami berasa sukacita untuk bekerja bersama-sama dan untuk membangunkan penyelesaian nilai tinggi yang baharu untuk pengguna akhir kami dalam sektor ini.”

Perihal Biotalys

Biotalys merupakan syarikat perlindungan Makanan dan Tanaman berkembang pesat dan transformatif yang membangunkan penyelesaian biokawalan berdasarkan protein generasi baharu, membentuk masa hadapan bekalan makanan yang mampan dan selamat.

Berdasarkan platform teknologi perintisnya, Syarikat telah membangunkan rangkaian luas bagi produk yang berkesan dan selamat dengan mod tindakan unik, menangani perosak dan penyakit tanaman utama merentasi keseluruhan rantaian nilai, daripada tanah sehinggalah dihidangkan.

Biokawalan berdasarkan protein unik Biotalys menggabungkan ciri-ciri berprestasi tinggi bahan kimia dengan profil keselamatan bersih bahan biologi, menjadikannya agen perlindungan tanaman ideal untuk penggunaan pra- dan pasca-penuaian. Syarikat berada pada landasan untuk melancarkan biofungisid pertamanya di AS pada tahun 2022, diikuti dengan pengenalan pasaran global.

Biotalys ditubuhkan pada tahun 2013, sebagai sampingan daripada VIB (Institut Flanders untuk Bioteknologi) dan telah mengumpul €51 juta setakat ini daripada pelabur antarabangsa pakar. Syarikat berpangkalan di kelompok bioteknologi di Ghent, Belgium. Maklumat lanjut boleh ditemui pada www.biotalys.com.

Perihal Chrysal

Chrysal ialah pendorong utama dalam industri bunga dan tumbuhan dan peneraju pasaran dunia dalam makanan bunga. Sama ada anda menanam, mengangkut, menjual, atau sekadar menikmati keindahan bunga yang dicantas dan tumbuhan berpasu di kediaman anda, Chrysal menawarkan penyelesaian terbaik untuk memastikan bunga dan tumbuhan itu kelihatan segar untuk tempoh lebih lama. Menerusi pengalaman dan inovasi melebihi 90 tahun, komitmen terhadap kualiti dan pencarian penyelesaian mampan yang berterusan, kami menyasarkan untuk menjangkau keperluan pelanggan kami untuk hari ini dan masa akan datang.

Chrysal berada di negara yang mempunyai kepentingan dalam industri bunga dan tumbuhan, sama ada kerana kawasan penanam mereka (Amerika Selatan, Afrika, Asia) atau kerana kedudukan pasaran mereka dalam runcit dan perdagangan (Eropah Barat, Amerika Syarikat dan Jepun). Dengan operasi dan kerjasama rapat di 14 negara dan kemudahan pengeluaran di 5 negara.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi

Biotalys NV
Marieke Vermeersch, Perunding Komunikasi Korporat
T: +32 (0)9 261 06 84
E: marieke.vermeersch@biotalys.com

Chrysal International B.V.
Anne Barmentloo
T: +31 35 69 55 880
E: anne.barmentloo@chrysal.nl 

SUMBER : Biotalys

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2020 MREM . All rights reserved.