ADGSOM1 & ADGMIN1  
       
  LAUNCH OF THE 50TH ANNIVERSARY CELEBRATION OF RUKUN NEGARA  
       
  KL SUMMIT 2019  
       
  HAWANA 2018  
       
  AES 2016  
       

 
 
 

Julai 22, 2024 -Isnin

 
  MARY KAY MENGANUGERAHKAN GERAN KEPADA LIMA SAINTIS MUDA YANG BERASPIRASI DI PAMERAN SAINS DAN KEJURUTERAAN ANTARABANGSA REGENERON

Friday 24/05/2024Table
Mary Kay Inc. dengan bangganya berkhidmat sebagai Organisasi Anugerah Khas untuk Pameran Sains dan Kejuruteraan Antarabangsa Regeneron 2024, dengan menganugerahkan tiga hadiah wang tunai kepada saintis muda yang memberikan inspirasi. (Grafik: Persatuan untuk Sains, Regeneron ISEF)
 
DALLAS, 24 Mei (Bernama-BUSINESS WIRE) -- Mary Kay Inc., mentor korporat yang menyokong pendidikan STEM dan belia yang mengejar impian mereka, baru-baru ini menganugerahkan tiga geran kepada lima saintis sekolah menengah yang menonjol, dipilih daripada hampir 2,000 peserta yang mewakili hampir 70 negara, bersama geran di Pameran Sains & Kejuruteraan Antarabangsa Regeneron (ISEF) di Los Angeles. Geran tersebut—berjumlah hampir $10,000—dianugerahkan kepada pelajar dengan projek berinovatif yang menumpukan perhatian kepada mencari penawar untuk kanser yang menjejaskan wanita, inovasi pembungkusan yang mampan dan melindungi sumber paling berharga planet kita.

ISEF, program Persatuan Sains selama lebih 70 tahun, ialah pertandingan sains global terbesar di dunia untuk pelajar sekolah menengah. Melalui rangkaian global pameran sains tempatan, serantau dan pameran sains kebangsaan, jutaan pelajar digalakkan untuk meneroka minat mereka terhadap penyelidikan saintifik. Setiap musim bunga, sekumpulan pelajar ini dipilih sebagai peserta akhir dan ditawarkan peluang bersaing untuk anugerah dan biasiswa berjumlah kira-kira $9 juta.

“Pemimpin STEM masa depan ini menunjukkan penyelidikan berinovatif, penyelesaian kreatif dan pendekatan baharu kepada masalah kompleks yang akan memberikan impak secara langsung kepada penawar untuk kanser, amalan perniagaan yang mampan dan mentakrifkan semula norma industri," kata Kristin Dasaro, Pengarah, Kejuruteraan Pakej dan Kelestarian di Mary Kay. "Banyak yang perlu kita pelajari daripada generasi akan datang ini dan Mary Kay berbesar hati untuk menyokong mereka dalam perjalanan STEM ini.”

TEMUI SAINTIS PELAJAR

Hadiah Pertama: Keshvee Sekhda dan Nyambura Sallinen (Georgia, Amerika Syarikat)
Aplikasi yang menggunakan teknologi AI untuk mengenal pasti tumor berkanser dengan ketepatan 99.6%.

Hadiah Kedua: Madalena Filipe dan Frederico Mauritty (Lisbon, Portugal)
Mencipta bahan yang mampan dan terbiodegradasi daripada cangkerang krustasea, membantu mengurangkan sisa dan pencemaran alam sekitar.

Hadiah Ketiga: Carolina de Araujo Pereira da Silva (Rio de Janeiro, Brazil)
Menyelidik sejauh mana logam dan pengangkut memberikan kesan tingkah laku sel kanser untuk rawatan kanser terapeutik baharu.

Maklumat Tentang Mary Kay

Dahulu. Kini. Selamanya Seorang pengasas asal yang berjaya mengatasi penghalang kemajuan profesion, Mary Kay Ash mengasaskan jenama kecantikan impiannya di Texas pada tahun 1963 dengan satu matlamat: memperkaya kehidupan wanita. Impian tersebut telah berkembang menjadi syarikat dengan jutaan ahli tenaga jualan bebas di lebih daripada 35 negara. Selama 60 tahun, peluang Mary Kay telah memperkasa wanita untuk menentukan masa depan mereka sendiri melalui pendidikan, pementoran, sokongan dan inovasi. Mary Kay berdedikasi untuk melabur dalam sains di sebalik kecantikan dan pembuatan penjagaan kulit termaju, kosmetik warna, suplemen pemakanan dan wangian. Mary Kay percaya dalam memelihara planet kita untuk generasi akan datang, melindungi wanita yang terjejas akibat kanser dan penderaan rumah tangga dan menggalakkan belia untuk mengikuti impian mereka. Ketahui lebih lanjut di marykayglobal.com, temui kami dalam Facebook, Instagram dan LinkedIn, atau ikuti kami dalam Twitter.
 
Galeri Multimedia/Foto Sedia Ada: https://www.businesswire.com/news/home/54014468/en


Teks bahasa sumber asal pengumuman ini adalah versi rasmi yang sahih. Terjemahan yang disediakan hanya sebagai penyesuaian sahaja, dan hendaklah di silang-rujuk dengan teks bahasa sumber, yang satu-satunya versi teks dengan kesan undang-undang.

Bahagian untuk Dihubungi
Komunikasi Korporat Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
972.687.5332 atau media@mkcorp.com
 
Sumber: Mary Kay Inc.

--BERNAMA

 
 
 

Copyright @ 2024 MREM . All rights reserved.